...
man in black jacket and yellow hard hat climbing on brown wooden post during daytime

Elektricien Vacatures Amsterdam – 1 augustus 2023 – Indeed

Inleiding: Elektricien vacatures in Amsterdam

Ben jij klaar voor een flitsende carrière in de elektrotechniek? Wil jij fluitend naar het werk en je vaardigheden inzetten in de bruisende omgeving van Amsterdam? Dan hebben wij dé elektricien vacatures waar je naar op zoek bent!

Amsterdam, bekend om zijn prachtige grachten en dynamische sfeer, heeft een groeiende behoefte aan bekwame elektriciens. Of het nu gaat om bouwprojecten of het onderhouden van bestaande elektra, jouw expertise is hier hard nodig.

In deze stad vol mogelijkheden kun je rekenen op uitdagende projecten en een stabiele baan in loondienst. Geleden door de toenemende vraag biedt Amsterdam een scala aan kansen voor jou als elektricien.

Dus waar wacht je nog op? Ontdek wat je te wachten staat en solliciteer vandaag nog op onze elektricien vacatures in Amsterdam!

Beschikbare elektricien vacatures in Amsterdam

Als je op zoek bent naar werk als elektricien in Amsterdam, dan heb je geluk! Er zijn diverse banen beschikbaar voor elektriciens in deze bruisende stad. Of je nu net begint in het vak of al jarenlange ervaring hebt, er is altijd wel een geschikte vacature te vinden.

Diverse banen voor elektriciens beschikbaar in Amsterdam

Amsterdam biedt een breed scala aan mogelijkheden voor elektriciens. Of je nu gespecialiseerd bent in residentiële installaties of juist ervaring hebt met industriële projecten, er zijn tal van opties om uit te kiezen. Enkele van de beschikbare banen zijn:

 • Elektricien bij een bouwbedrijf: Help mee met het leggen van bekabeling en het installeren van verlichtingssystemen op verschillende bouwlocaties in Amsterdam.
 • Onderhoudselektricien bij een vastgoedbeheerder: Zorg ervoor dat alle elektrische systemen en apparatuur goed functioneren en voer reparaties uit indien nodig.
 • Elektromonteur bij een technisch bedrijf: Werk aan complexe elektrotechnische installaties binnen de industrie en draag bij aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen.

Verschillende werkgevers zoeken elektriciens in Amsterdam

In Amsterdam zijn er veel werkgevers die op zoek zijn naar gekwalificeerde elektriciens. Grote bedrijven zoals Shell, Philips en KLM hebben regelmatig vacatures openstaan voor elektrotechnisch personeel. Daarnaast zijn er ook tal van kleine en middelgrote bedrijven in de regio die elektriciens nodig hebben voor hun projecten.

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden voor elektricien vacatures in Amsterdam

Elektricien vacatures in Amsterdam bieden vaak aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Naast een marktconform salaris zijn er vaak ook secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Reiskostenvergoeding: Veel werkgevers vergoeden de reiskosten naar en van het werk.
 • Opleidingsmogelijkheden: Sommige bedrijven bieden mogelijkheden tot bijscholing en het behalen van certificaten.
 • Doorgroeimogelijkheden: Als je ambitieus bent, kun je binnen een organisatie vaak doorgroeien naar bijvoorbeeld leidinggevende functies.

Daarnaast is werken als zzp’er (zelfstandige zonder personeel) ook een optie voor elektriciens in Amsterdam. Als zzp’er heb je de vrijheid om je eigen tarieven te bepalen en zelf te bepalen welke opdrachten je aanneemt.

Vacature websites voor elektricien in Amsterdam

Als je op zoek bent naar vacatures als elektricien in Amsterdam, zijn er verschillende populaire websites waar je terecht kunt. Deze betrouwbare bronnen bieden een breed scala aan elektrotechnische banen en handige functies om je zoektocht te vergemakkelijken.

Populaire websites om elektricien vacatures te vinden in Amsterdam

 1. Indeed: Indeed is een van de meest bekende en populaire vacaturewebsites wereldwijd. Het heeft ook een uitgebreid aanbod aan elektricien vacatures in Amsterdam. Je kunt eenvoudig zoeken op trefwoorden zoals “elektricien” en “Amsterdam” om relevante resultaten te krijgen. Bovendien kun je filters toepassen, zoals locatie, salaris en dienstverband, om de zoekresultaten verder te verfijnen.
 2. Monsterboard: Monsterboard is een andere bekende naam als het gaat om het vinden van vacatures. Ook hier kun je specifiek zoeken naar elektricien vacatures in Amsterdam door de juiste trefwoorden in te voeren. Monsterboard biedt ook extra functies zoals het uploaden van je cv en het ontvangen van e-mailmeldingen wanneer er nieuwe vacatures beschikbaar zijn.
 3. LinkedIn: LinkedIn is niet alleen een professioneel netwerkplatform, maar ook een geweldige bron voor het vinden van banen. Veel bedrijven plaatsen hun vacatures rechtstreeks op LinkedIn, inclusief elektrotechnische functies in Amsterdam. Je kunt lid worden van relevante groepen of connecties maken met professionals binnen de elektrotechniek om op de hoogte te blijven van nieuwe kansen.

Betrouwbare bronnen voor het zoeken naar een baan als elektricien in Amsterdam

 1. Nettstaff: Nettstaff is een betrouwbare bron voor het vinden van elektrotechnische banen in Amsterdam. Ze hebben een speciale sectie gewijd aan elektricien vacatures en bieden verschillende functies die je zoekproces vergemakkelijken. Je kunt bijvoorbeeld vacatures bekijken en zoeken op salaris, wat handig kan zijn als je specifieke salarisverwachtingen hebt.
 2. Regionale uitzendbureaus: Naast online vacaturewebsites kun je ook lokale uitzendbureaus raadplegen die gespecialiseerd zijn in elektrotechnische banen. Deze bureaus kennen vaak de lokale markt goed en kunnen je helpen bij het vinden van relevante vacatures in Amsterdam.

Handige functies op vacature websites specifiek gericht op elektrotechnische banen

 1. Zoekfilters: De meeste vacaturewebsites bieden zoekfilters waarmee je de resultaten kunt verfijnen op basis van criteria zoals locatie, dienstverband en ervaringsniveau.

Aantal elektricien vacatures in Amsterdam

Het aantal openstaande elektrotechnische banen in Amsterdam is de afgelopen jaren gestaag gegroeid. De stad kent een bloeiende economie en er is een groeiende vraag naar gekwalificeerde elektriciens om aan deze behoeften te voldoen.

Statistieken tonen aan dat het aantal elektricien vacatures in Amsterdam constant toeneemt. Dit is een positieve ontwikkeling voor zowel werkzoekenden als professionals die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen binnen de elektrotechniek. Het biedt ook mogelijkheden voor mensen die geïnteresseerd zijn in het volgen van een opleiding tot elektricien, aangezien er voldoende kansen zijn om na het afronden van de opleiding direct aan de slag te gaan.

In vergelijking met andere steden in Nederland heeft Amsterdam een aanzienlijk hoger aantal beschikbare elektrotechnische banen. Dit kan worden toegeschreven aan de sterke economische groei en de vele bedrijven die zich in en rondom de stad vestigen. Voor werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in een carrière als elektricien, biedt Amsterdam dus veel meer mogelijkheden dan andere steden.

Als we kijken naar het salarisniveau van elektriciens in Amsterdam, kunnen we concluderen dat dit over het algemeen hoger ligt dan het landelijk gemiddelde. Werkgevers in Amsterdam zijn bereid om competitieve salarissen te bieden om hooggekwalificeerde elektriciens aan te trekken en te behouden. Dit maakt het werken als elektricien in Amsterdam niet alleen aantrekkelijk vanwege de vele beschikbare banen, maar ook financieel interessant.

Naast de groeiende vraag naar elektriciens zijn er ook andere factoren die bijdragen aan het toenemende aantal vacatures in Amsterdam. De stad ondergaat een snelle ontwikkeling en er worden voortdurend nieuwe gebouwen en infrastructuurprojecten gerealiseerd. Dit creëert een constante behoefte aan elektriciens om deze projecten te realiseren en te onderhouden.

Kortom, het aantal elektricien vacatures in Amsterdam blijft stijgen dankzij de bloeiende economie, de hoge vraag naar gekwalificeerde professionals en de constante ontwikkeling van de stad. Voor werkzoekenden op zoek naar een uitdagende carrière in de elektrotechniek biedt Amsterdam talloze mogelijkheden met aantrekkelijke salarissen. Of je nu net begint of al ervaring hebt als elektricien, Amsterdam is zeker een stad om te overwegen voor nieuwe kansen binnen dit vakgebied.

Vacatures voor tweede elektromonteur in Amsterdam

Als je op zoek bent naar elektricien vacatures in Amsterdam, is de functie van tweede elektromonteur misschien wel iets voor jou. In deze rol werk je samen met ervaren elektriciens en assisteer je bij verschillende projecten in de stad. Hier zijn enkele belangrijke punten om te weten over vacatures voor tweede elektromonteur in Amsterdam.

Specifieke functieomschrijving en vereisten voor tweede elektromonteur vacatures in Amsterdam

Als tweede elektromonteur ben je verantwoordelijk voor het assisteren van ervaren monteurs bij elektrische installaties in zowel de particuliere sector als bij renovatie- en nieuwbouwprojecten. Je werkt nauw samen met het team om ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden volgens de juiste normen worden uitgevoerd. Enkele specifieke taken die tot jouw verantwoordelijkheden kunnen behoren, zijn:

 • Het leggen van bekabeling en aansluiten van elektrische apparatuur
 • Assisteren bij het installeren van zonnepanelen
 • Ondersteunen bij onderhouds- en reparatiewerkzaamheden
 • Uitvoeren van controles en testen om de kwaliteit te waarborgen

Om in aanmerking te komen voor vacatures als tweede elektromonteur in Amsterdam, dienen sollicitanten aan bepaalde vereisten te voldoen. Dit kan variëren per werkgever, maar vaak wordt er gevraagd naar:

 • Een afgeronde MBO opleiding elektrotechniek
 • Relevante werkervaring als elektricien of monteur
 • Kennis van elektrische installaties en veiligheidsvoorschriften
 • In het bezit zijn van een VCA-certificaat is vaak een vereiste

Mogelijkheden tot doorgroeien als tweede elektromonteur binnen de stad

Als tweede elektromonteur in Amsterdam zijn er verschillende mogelijkheden om door te groeien in je carrière. Naarmate je meer ervaring opdoet en je kennis uitbreidt, kun je doorgroeien naar de functie van eerste elektromonteur. Dit betekent dat je meer verantwoordelijkheden krijgt en zelfstandiger kunt werken aan projecten.

Daarnaast biedt Amsterdam ook kansen voor zzp’ers in de bouwsector. Als tweede elektromonteur kun je ervoor kiezen om als zelfstandige aan de slag te gaan en je eigen klantenbestand op te bouwen. Dit geeft je flexibiliteit en vrijheid om je eigen projecten te kiezen en je eigen tarieven vast te stellen.

Vacatures voor assistent elektromonteur in Amsterdam

Als je op zoek bent naar vacatures als assistent elektromonteur in Amsterdam, ben je op de juiste plek. In deze bruisende stad is er altijd vraag naar gekwalificeerde elektriciens om te helpen bij verschillende projecten. Als assistent elektromonteur speel je een belangrijke rol bij het installeren en onderhouden van elektrische systemen in woningen, bedrijven en openbare gebouwen.

Taken en verantwoordelijkheden van een assistent elektromonteur in Amsterdam

Als assistent elektromonteur werk je onder begeleiding van een ervaren elektricien en voer je verschillende taken uit om elektrische systemen te installeren en te onderhouden. Enkele van de taken waar je verantwoordelijk voor kunt zijn, zijn:

 • Assisteren bij het leggen van kabels en leidingen
 • Monteren en aansluiten van schakelmateriaal
 • Controleren en testen van elektrische installaties
 • Verhelpen van storingen
 • Ondersteunen bij het oplossen van technische problemen

Je werkt vaak in teamverband, waarbij samenwerking essentieel is om projecten succesvol af te ronden. Het is belangrijk dat je nauwkeurig werkt, oog hebt voor detail en veiligheid hoog in het vaandel hebt staan.

Vereiste vaardigheden en opleidingsniveau voor deze functie

Om aan de slag te gaan als assistent elektromonteur in Amsterdam, zijn er bepaalde vaardigheden die nodig zijn. Daarnaast wordt er meestal een bepaald opleidingsniveau gevraagd. Enkele vereiste vaardigheden en opleidingen zijn:

 • Afgeronde MBO-opleiding Elektrotechniek niveau 2 of vergelijkbaar
 • Kennis van elektrotechnische installaties
 • Inzicht in technische tekeningen
 • Basiskennis van veiligheidsvoorschriften en -procedures
 • Goede communicatieve vaardigheden

Daarnaast is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om te leren en jezelf verder te ontwikkelen binnen het vakgebied. Ervaring als assistent elektromonteur is vaak een pré, maar niet altijd vereist.

Werkgevers die op zoek zijn naar assistent elektromonteurs in Amsterdam

Er zijn verschillende werkgevers in Amsterdam die regelmatig vacatures hebben voor assistent elektromonteurs. Dit kunnen zowel grote bedrijven als kleine installatiebedrijven zijn. Enkele bekende werkgevers in de regio Amsterdam zijn:

 1. [Elektra BV](https://www.elektrabv.

Vacatures voor chef elektromonteur in Amsterdam

Ben jij een ervaren elektromonteur op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn er vacatures beschikbaar voor chef elektromonteurs in Amsterdam. Deze leidinggevende functies bieden jou de mogelijkheid om je expertise te benutten en je carrière naar een hoger niveau te tillen.

Als chef elektromonteur heb je verschillende verantwoordelijkheden en taken binnen de stad Amsterdam. Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van een team van elektromonteurs en zorgt ervoor dat projecten efficiënt worden uitgevoerd. Je coördineert de werkzaamheden, bewaakt de planning en zorgt voor kwaliteitscontrole.

Naast het leidinggeven aan een team, ben je als chef elektromonteur ook betrokken bij het ontwerp en de installatie van elektrische systemen. Je werkt samen met andere professionals om ervoor te zorgen dat alle elektrische installaties voldoen aan de geldende normen en voorschriften.

Een positie als chef elektromonteur in Amsterdam biedt ook mogelijkheden tot groei en ontwikkeling. Je kunt je vaardigheden verder verbeteren door middel van trainingen en opleidingen die worden aangeboden door jouw werkgever. Daarnaast zijn er doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf, waarbij je bijvoorbeeld kunt doorgroeien naar een managementfunctie.

Vacatures voor elektromonteur in Amsterdam zijn te vinden bij verschillende bedrijven, waaronder Aditech. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het detacheren van technisch personeel en heeft regelmatig vacatures beschikbaar voor elektromonteurs in de regio Amsterdam. Daarnaast zijn er ook vacatures te vinden bij bedrijven in nabijgelegen steden zoals Diemen.

Als je geïnteresseerd bent in een functie als chef elektromonteur, is het belangrijk om over de juiste kwalificaties en ervaring te beschikken. Een afgeronde opleiding in de elektrotechniek is vaak vereist, samen met relevante werkervaring als elektromonteur. Daarnaast is het belangrijk dat je leidinggevende capaciteiten hebt en goed kunt communiceren met zowel collega’s als klanten.

In conclusie bieden vacatures voor chef elektromonteur in Amsterdam een uitdagende carrièremogelijkheid voor ervaren elektromonteurs. Met verantwoordelijkheden zoals het aansturen van een team en het coördineren van projecten, kun je jouw expertise benutten en doorgroeien binnen dit vakgebied. Als je klaar bent voor een nieuwe uitdaging, bekijk dan de beschikbare vacatures en solliciteer vandaag nog!

Conclusie: Elektricien vacatures in Amsterdam

Ben je op zoek naar elektricien vacatures in Amsterdam? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze conclusie zetten we de belangrijkste punten voor je op een rij en geven we je een actiepunt om direct aan de slag te gaan.

 1. Beschikbare elektricien vacatures in Amsterdam Er zijn tal van beschikbare elektricien vacatures in Amsterdam. Of je nu net begint als elektricien of al ervaring hebt, er is altijd wel een passende vacature te vinden. Van kleine klussen tot grote projecten, Amsterdam biedt volop kansen voor elektriciens.
 2. Vacature websites voor elektricien in Amsterdam Om snel en eenvoudig de beste elektricien vacatures in Amsterdam te vinden, kun je gebruik maken van diverse vacature websites. Denk bijvoorbeeld aan Indeed, Monsterboard en LinkedIn Jobs. Deze platforms hebben regelmatig nieuwe vacatures specifiek gericht op elektriciens in Amsterdam.
 3. Aantal elektricien vacatures in Amsterdam Het aantal beschikbare elektricien vacatures in Amsterdam blijft groeien. Met de toenemende vraag naar elektrotechnische diensten is er constant behoefte aan gekwalificeerde vakmensen. Dit biedt jou als elektricien volop mogelijkheden om werk te vinden dat aansluit bij jouw wensen en vaardigheden.
 4. Vacatures voor tweede elektromonteur in Amsterdam Naast algemene elektricien vacatures zijn er ook specifieke functies beschikbaar, zoals die van tweede elektromonteur. Als tweede elektromonteur werk je samen met een ervaren elektricien en assisteer je bij de installatie, onderhoud en reparatie van elektrische systemen. Deze vacatures bieden een mooie kans om ervaring op te doen en jezelf verder te ontwikkelen.
 5. Vacatures voor assistent elektromonteur in Amsterdam Voor starters of mensen die nog niet volledig gekwalificeerd zijn als elektricien, zijn er ook vacatures beschikbaar als assistent elektromonteur. In deze functie ondersteun je het team van elektriciens bij diverse werkzaamheden. Het is een uitstekende manier om praktijkervaring op te doen en door te groeien binnen het vakgebied.
 6. Vacatures voor chef elektromonteur in Amsterdam Als ervaren elektricien met leidinggevende capaciteiten kun je ook solliciteren naar vacatures voor chef elektromonteur in Amsterdam. In deze rol geef je leiding aan een team van elektriciens en ben je verantwoordelijk voor de planning, coördinatie en kwaliteit van elektrotechnische projecten. Een uitdagende functie waarin jouw expertise goed van pas komt.

Wil jij direct aan de slag als elektricien in Amsterdam? Bekijk dan nu de beschikbare vacatures op verschillende vacature websites en solliciteer vandaag nog!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de vereisten om te solliciteren op elektricien vacatures in Amsterdam?

Om te solliciteren op elektricien vacatures in Amsterdam dien je meestal een relevante opleiding in de elektrotechniek te hebben afgerond. Daarnaast is ervaring vaak een vereiste en kunnen specifieke certificeringen of rijbewijzen gevraagd worden, afhankelijk van de functie.

Hoeveel verdient een elektricien gemiddeld in Amsterdam?

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.